Programa 2018

LA FESTA DE LA MÚSICA EN FAMÍLIA, dins el marc de la FIREPEMU, s’adreça a famílies per tal que petits i grans gaudeixin i coneixin de primera mà les eines, els materials i els recursos presentats a la fira. Un espai pensat per a estimular i potenciar la curiositat, la sensibilitat i la creativitat dels infants a través de la música i d’altres disciplines artístiques, tot passant una estona agradable i aprenent a comunicar-se amb llenguatges que van més enllà de les paraules.

material-FIREPEMU-FAM

DESCRIPCIÓ DEL PROGRAMA

Dissabte 6 d’octubre del 2018

11h Nyam Nyam
Companyia Daquidallà

Dos cuiners, una olla i moltes cançons. Barrejant ingredients inusuals, aquests músics de la cuina ens tocaran cançonetes d’arreu del món.
“Nyam, Nyam!” es dirigeix als més petits i petites de la casa, amb cançons dolces i senzilles que proposen sempre un joc entre l’infant i l’adult, que l’acompanyarà en el seus primers contactes amb el món de la música a través de la seva veu. L’escenografia s’articula a partir d’un espai casolà i proper a l’infant, el de la cuina, amb tocs visualment atractius. L’espectacle compta, també, amb l’ús de material fet a mà i/o adequat a les edats dels infants.

13h Papallones
A càrrec de Carles Cuberes

En aquest espectacle s’han seleccionat onze poemes de Joana Raspall i s’han musicat per tal de fer-los propers i, si és que és possible, encara més atraients i deliciosos per als infants. Es presenten en format concert a duet (guitarra i piano), amb una petita introducció o història que els contextualitza. En diferents moments de l’espectacle es convida al públic a participar, ara cantant, ara gesticulant, ara marcant el ritme, ara fent un cànon… La majoria de poemes-cançons parlen de la Natura i dels animals (temàtiques molt properes i motivadores per a la canalla) però a mesura que anem teixint unes cançons amb altres, anirem parlant de coses tan importants i cabdals com l’amistat, el respecte, l’autoestima, els somnis… I és que he volgut fer palesa la vessant emocional d’aquests versos, que, de forma senzilla (però alhora profunda) ens permeten connectar amb les petites coses importants de la vida.
Un cop acabat l’espectacle s’ofereix als infants i famílies la possibilitat de decorar amb segells de goma una postal amb el poema La Papallona.

15h Ballaruga i Pessigolla
A càrrec de Pep Puigdemont

Espectacle de cançons i danses infantils que comença amb cançons per escoltar i acaba amb valls de tren, parella i rotllana que faran participar a tothom.

17h La Jana i els sentiments
A càrrec de Bataudicions

Espectacle on els sentiments  i la música seran els que ens guiin en tot moment de la mà de la nostra protagonista, la Jana. La Jana és una nena molt eixerida que dins seu té un munt de sentiments per expressar les seves emocions. Però un dia, no sap perquè però no sent res. No entén què li pot haver passat, ella vol tornar a sentir tot aquell munt d’emocions. Però al veure que ella sola no ho pot fer, el vigilant de les emocions acudeix en el seu ajut.
Ells dos faran el camí per trobar aquelles emocions perdudes, l’alegria, la tristesa, la por, la ràbia, la calma… Però aquestes emocions estan amagades darrera la música que poc a poc anirem descobrint fins arribar a tenir-les totes i sentir com la música ens pot fer transformar.
És una audició on es demanarà molt la participació dels nens i nenes, tant cantant, com tocant instruments per ajudar a la Jana a fer el seu camí.

Diumenge 7 d’octubre del 2018

11h Reggae per Xics “Ballant damunt la lluna”
The Penguins

Amb “Ballant damunt la lluna” The Penguins / Reggae per Xics estrenen espectacle i enceten una nova aventura, que amb el combustible dels ritmes jamaicans, farà viatjar el públic més enllà de les estrelles.
La nova Gira suposa l’estrena del 4t disc del grup, on continuen arranjant  cançons del repertori tradicional infantil i, per primera vegada, també hi incorporen composicions pròpies. Partint de l’estació espacial “Kingston“ i amb l’ajuda del coet RPX-1 visitaran diversos plantes descobrint cançons,ritmes i instruments en un viatge interestel.lar ple de Preise finden Sie da ghostwriter g?nstig música i diversió.

Reggae per Xics va néixer fa 6 anys de la mà de The Penguins, una banda de 10 músics que amb 4 discs i centenars de concerts mantenen la seva proposta on música, humor i pedagogia es donen de la mà per a fer que un concert de Reggae per Xics esdevingui una experiència inoblidable per totes les edats.

*Aquest espectacle està inclòs dins l’abonament del Teatre Auditori de LLinars.

TOTES LES ACTIVITATS SON D’AFORAMENT LIMITAT